Olejek z pestek MALIN, surowy, zimnotłoczony, faktor UV

Producent: FiorePojemność: 50 ml

31,90 

Aksamitny, dobrze się wchłania, nawilża,
działa przeciwzmarszczkowo, chroni przed słońcem 

Olejek z nasion malin, który oferujemy jest w 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany.

To delikatny i lekki olejek do twarzy, który z powodzeniem może zastąpić krem. Do stosowania na dzień, jak również na noc.
Olejek dobrze się rozprowadza, jest ,,miękki” w dotyku, szybko się wchłania. Delikatnie pachnie pestkami malin, ma bursztynowy kolor. Skóra po jego użyciu jest gładka, odpowiednio nawilżona, posiada piękny koloryt. Olejek z malin podkreśla opaleniznę, poprawia koloryt skóry.

Na stanie

Opis

Polecamy nakładać szczególnie wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy i dłoni, a także na całe ciało. Rano skóra pozostaje aksamitna w dotyku, odpowiednio nawodniona.
Olej jest wydajny, buteleczka 50ml wystarczy na miesiąc stosowania do twarzy.

Olejek z pestek malin jest przeznaczony do każdego typu cery, szczególnie dojrzałej, zajętej zmarszczkami, szarej, odwodnionej. Ze wzgledu na swoje właściwości przeciwzapalne, idealnie nadaje się do skóry zmienionej chorobowo, trądzikowej, z ,,niespodziankami”.

Czy wiecie, że…Do wytworzenia 18 litrów olejku z malin potrzebna jest cała ciężarówka owoców, co tłumaczy cenę tego surowca. Ponad to olej ten posiada właściwości absorbowania promieniowania UV (na poziomie SPF 28 – 50 – tak jak czysty tlenek tytanu), więc jest idealny dla osób z wrażliwa i bladą cerą, które unikają ekspozycji na słońce.

Olejek jest doskonały na lato, działa jak krem z wysokim filtrem, chroni i koi skórę wystawioną na promieniowanie słoneczne.

A oto co zawiera ten cenny olejek…
– kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA) i omega-6 (LA) zmniejszają skutki stresu oksydacyjnego w skórze, działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej, wspomagają wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki
– kwas elagowy, związek ten należący do grupy polifenoli posiada właściwości przeciwrakowe, zabezpiecza przed mutacją genów, a także jest środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym

– wysokie stęzenie wit. E i wysoki poziom karetonoidów (witaminy A) nadających olejkowi właściwości pielęgnacyjnych.

Olejek koloru bursztynowego, mętny, o subtelnym zapachu
Po otwarciu przechowywać w lodówce.

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Poj. 50ml
Butelka z ciemnego szkła z etykietą

Dodatkowe informacje

Pojemność

Producent

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olejek z pestek MALIN, surowy, zimnotłoczony, faktor UV”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *